Remi probuđenog Čelsija i Liverpula – Redsi igrali pola sata

Izvor: B92, 13.Avg.2023, 17:25

Remi probuđenog Čelsija i Liverpula – Redsi igrali pola sata

Fudbaleri Čelsija i Liverpula odigrali su fantastičan meč, doduše samo u prvih 45 minuta, i remizirali na kraju (1:1) u derbiju 1. kola Premijer lige.

Gosti su poveli preko Dijaza, izjenačio je Disasi.

Navijači na "Stamford Bridžu" videli su neki sasvim drugačiji Čelsi u odnosu na onaj od prethodne sezone koji se, najblaže rečeno, igrao ugledom kluba. Sa Maurisiom Poćetinom to je sada neka druga priča, ozbiljan tim koji zna šta hoće i kako da dođe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do rezultata.

Danas je on, uprkos odličnoj partiji, izostao po "Plavce", ali ako se po jutru dan poznaje mogla bi ovo da budue sasvim solidna priča i jedan novi, drugačiji, bolji i konkurentniji Čelsi.

Osim prvih pola sata, zapravo do gola domaćih, Liverpul je dominirao. Bio brži, bolji, konkretniji, ali je nakon poništenog gola za "nesuđenih" 2:0 gotovo prestao da igra.

Do tada od "Redsa" se moglo videti mnogo toga: napadački fudbal, brza igra, ritam koji melje protivnika, gol, prečka i pomenuti poništen gol.

Šta se posle toga desilo, posle gola Čelsija - to će Klop morati da analizira.

Čelsi je "probio" goste preko novajlije Aksela Disasija koji je pokazao snalažljivost pred golom Alisona i matirao ga.

Čelsi je dva minuta potom postigao i drugi gol međutim, kao i Liverpulu nešto ranije, poništen mu je zbog malog ofsajda u kojem se "upecao" Čilvel. Ostalo je 1:1 za prvih 45 minuta zaista fenomenalne partije jednih i drugih, utakmice prepune tempa, šansi, uzbuđenja...

Drugi deo meča - ni nalik prvom.

Čelsi je i igrao "nešto", pokušavao, kombinovao, želeo pobedu, osvajao prostor, dok su gosti, bukvalno, nestali sa terena.

Klop je otud prvom dvostrukom izmenom pokušao da promeni nešto, pokušao je i drugom kada je izveo Dijaza i Salaha, no ni tada od "Redsa" nije bilo "ni traga, ni glasa" na travnatoj podlozi u Londonu.

Uzgred, izmena je izuzetno naljutila Salaha koji se nije libio da to i pokaže dok je išao na klupu...

Uzbuđenja je ipak bilo i u drugom, prilično nesadržajnom poluvremenu. Dva pred golom Liverpula i jedno ispred "vrata" Sančesa.

Najpre je Džekson imao "jedan na jedan" situaciju sa Alisonom pošto je istrčao dobrih 40 metara, doduše pratila su ga dvojica defanzivaca gostiju, pa ni udarac napadača Čelsija nije bio najbolji - u svakom slučaju Alison je bio na mestu.

Potom, tragičar gostiju bio je Darvin Nunjez.

Na kiks golmana Čelsija i dodavanja Mekalistera reagovao je gotovo amaterski - pas Argentinca odbio se od njega kao od kamena i gol-šansa je propala. Nije ni čudo što ovog momka "razvlače" navijači po društvenim mrežama.

Konačno, Čelsi je u 93. minutu mogao do pobede.

U kontri, ponovo je brzonoi Džekson prevalio veliku distancu, uposlio Mudrika, ovaj pokušao sa asistencijom međutim Alison je ponovo bio na visini zadatka u duelu sa jednim igračem domaćeg tima.

Uzdasi na tribinama, za kraj ove "prave prvenstvene" utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PREMIJER LIGA: Zanimljiv meč je viđen u Londonu

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2023

Duel prvog kola...Derbi meč prvog kola Premijer lige, u kome su se na Stamford bridžu sastali Čelsi i Liverpul, završen je rezultatom 1:1...U 18. minutu Salah je pronašao Luisa Dijaza koji bez problema trese mrežu Čelsija za vođstvo gostiju...Tresla se mreža Čelsija i u 29. minutu. Ovoga puta...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.