Ferstapen je liga za sebe – Red Bul nastavio dominaciju, Ferarijev korak napred

Izvor: B92, 02.Mar.2024, 15:59

Ferstapen je liga za sebe – Red Bul nastavio dominaciju, Ferarijev korak napred

Maks Ferstapen pobednik je trke za VN Bahreina.

Vozač Red Bula je tako nastavio tamo gde je stao u prošloj sezoni i na dominantan način došao do premijerne pobede na stazi Sakir.

Da će Red Bul biti ove sezone još bolji pokazatelj je da su na ovoj stazi ostvarili duplu pobedu, jer je Serhio Peres završio na drugom mestu.

Treći je bio Karlos Sajns koji je tako odbranio čast Ferarija, koji jeste bolji u odnosu na prošlu sezonu, ali to i dalje nije dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Maksa Ferstapena.

Miran start trke. Maks Ferstapen je ostao na prvom mestu, pokušao je Lekler da obiđe Holanđanina u prvoj krivini, ali u tome nije uspeo. Nije bilo promena na vrhu poretka posle starta. Najviše je na startu trke izgubio Niko Hulkenberg koji je zbog kontakta sa Strolom pao na poslednje mesto.

Ferstapen je kada se sagleda cela trka, pitanje pobednika rešio posle dva kruga kada je pobegao Lekleru i do kraja trke je samo povećavao prednost.

Posle tri kruga Rasel je obišao Leklera za drugo mesto. Lekler je onda nastavio da greši i ubrzo je gubio pozicije od Peresa i Sajnsa. Imao je Monačanin dosta problema sa bolidom, velike probleme sa upravljivošću bolida je imao Šarl, ali je uspeo da doveze bolid do kraja trke.

Probleme su imali i vozači Mercedesa. Više ih je imao Luis Hamilton koji nije odvezao čistu trku, dok Rasel se borio sa Peresom i vozačima Ferarija, ali nije uspeo da ih pobedi.

Sajns je vodio više od polovine trke borbu sa Peresom, ali je Čeko na poslednjem boksu otišao na meke gume i tako zaključao borbu za drugo mesto, ali Ferari može biti zadovoljan kako deluje na tvrdim gumama, sa kojim su imali dosta problema, a sada to deluje mnogo bolje. I sigurno da možemo očekivati bolje rezultate od crvenih u ovoj godini.

Meklaren je dosta bolji u odnosu na prošlu godinu, ali su posle prve trke četvrti na gridu iza velike trojke.

Poredak do desetog mesta, Lekler, Rasel, Noris, Hamilton, Pjastri, Alonso i Strol.

Sledeća trka je na programu devetog marta kada će se voziti velika nagrada Saudijske Arabije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.