U želji za većom zaradom Fejsbuk uskoro dostupan i za mlađe od 13. godina

Izvor: Studio B, 05.Jun.2012, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U želji za većom zaradom "Fejsbuk" uskoro dostupan i za mlađe od 13. godina

Najveća društvena mreža Fejsbuk sprema se da omogući deci mlađoj od 13. godina da otvaraju svoje naloge, a zabrinutim roditeljima poručuje da će moći da kontrolišu ko je među prijateljima njihove dece.

Uprkos brojnim primedbama i zabrinutosti roditelja širom sveta za zaštitu privatnosti njihove dece, te njihovu bezbednost na internetu, najveća društvena mreža >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Fejsbuk uskoro će dozvoliti i onim najmlađima da otvore svoje profile.

Budući da je zaštita prava i bezbednosti dece na internetu ionako ugrožena, Fejsbuk pokušava da ublaži roditeljske strahove time što će uvesti posebna sredstva kontrole dečjih Fejsbuk profila, koja će biti pod nadzorom roditelja.

Jedna od opcija koja će im biti na raspolaganju je filter za Fejsbuk prijatelje koje njihova deca budu imala na svom profilu.

Opšte je mišljenje da se Fejsbuk odlučio na ovakav korak nakon što je kompanija izvršila uspešan izlazak na berzu, te sada traže dodatne načine da stimulišu deoničar, podignu njihov broj, a samim tim i vrednost svojih akcija.

Mnogi smatraju da je u trci za profit kompanija Marka Cukerberga izgubila kontrolu, te da se hitno moraju naći načini za bolju kontrolu Fejsbuka i njegovog poslovanja.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fejsbuk i za mlađe od 13 godina

Izvor: S media, 06.Jun.2012, 07:36

Zabrinutim roditeljima Fejsbuk poručuje da će moći da kontrolišu ko je među prijateljima njihove dece na ovoj društvenoj mreži...Fejsbuk kupuje Operu?..Zynga ne napušta Fejsbuk..Odakle stiže ubica Fejsbuka?..Budući da je zaštita prava i bezbednosti dece na internetu ionako ugrožena, Fejsbuk...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.