Izvor: S media, 14.Maj.2013, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U opasnosti su svi koji koriste Firefox i Chrome: Najnoviji virus preotima Fejsbuk profile!

Za sada nije poznato da postoji ekvivalent ovog malvera za Internet Explorer i Safari.

Trojanac proverava da li je korisnik prijavljen na Fejsbuk. Ako jeste, malver preuzima konfiguracioni fajl sa spiskom komandi.

Može sve da radi umesto vas

U zavisnosti od tog fajla, malver može da „lajkuje“ stranicu, deli sadržaj, objavljuje sadržaj na profilima, komentariše >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << objave, pridružuje se grupama, poziva prijatelje u grupe i chat-uje sa prijateljima korisnika preotetog profila.

Iz Microsofta su analizirali Fejsbuk stranicu na kojoj malver objavljuje sadržaj i primetli da raste broj „lajkova“ i komentara na ove objave, koji verovatno dolaze od profila korisnika čiji su računari već zaraženi ovim Trojancem.

Njih je očigledno sve više, iako nije jasno kako kriminalci nateraju korisnike da instaliraju ove plugin-ove.

NAPOMENA: Instalirate ekstenzije i dodatke za browser samo ako dolaze iz pouzdanih izvora kao što su Chrome Web Store i Add-ons for Firefox. Ažurirajte svoj antivirus, programe i operativni sistem redovno.

Izvor: Informacija, S media foto: Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U opasnosti su svi koji koriste Firefox i Chrome: Najnoviji virus preotima Fejsbuk profile!

Izvor: Dzungla.org, 14.Maj.2013

Stručnjaci iz Microsofta su otkrili virus koji se krije iza ekstenzije za Chrome i dodatka za Firefox i koji može da preotme Fejsbuk nalog.. Opširnije na Smedia biznis vesti

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.