U Murmansku proglašena trodnevna žalost

Izvor: Vostok.rs, 06.Maj.2019, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Murmansku proglašena trodnevna žalost

Vlasti Murmanskog regiona proglasile su trodnevnu žalost zbog avionske nesreće koja se dogodila na aerodromu „Šeremetjevo“, u kojoj je poginula 41 osoba. „U Murmansku je proglašena trodnevna žalost“, napisao je vršilac dužnosti gubernatora ovog regiona Andrej Čibis na svojoj stranici na Fejsbuku. U avionskoj nesreći na moskovskom aerodromu „Šeremetjevo“, kada se zapalio avion u kojem je bilo 78 putnika i članova posade, poginula je 41 osoba.
Jutros je Ministarstvo zdravlja saopštilo da je šestoro putnika zbrinuto u bolnici, od toga troje u teškom stanju. Istražitelji Ruskog istražnog komiteta sprovode istragu na aerodromu kako bi utvrdili uzroke nesreće. Putnički avion „suhoj superdžet 100“ kompanije „Aeroflot“ sa 73 putnika i pet članova posade poleteo je iz Moskve za Murmansk, ali se zbog tehničkih problema ubrzo vratio i zapalio prilikom pokušaja da prinudno sleti na „Šeremetjevo“.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.