U Hrvatskoj pokrenut sistem Amber Alert za traženje nestale dece

Izvor: Beta, 30.Nov.2022, 18:04

U Hrvatskoj pokrenut sistem 'Amber Alert' za traženje nestale dece

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske je danas, u saradnji s kompanijom Meta, pokrenulo sistem za traženje nestale dece "Amber Alert", pod nazivom "NENO Alarm".Ako dete nestane, MUP će obavestiti firmu Meta, koja će upozorenje "NENO Alarm" poslati korisnicima društvenih mreža Fejsbuk i Instagram u krugu od 60 kilometara od mesta gde je dete poslednji put viđeno, saopštio je hrvatski MUP.Upozorenje će sadržati osnovne podatke o nestalom detetu i poveznicu na njegov profil na internet stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba.MUP ističe da će korisnicitih društvenih mreža moći da podele upozorenje svojim prijateljima i tako će ono dopreti do šire javnosti, pomoći u identifikaciji i lociranju nestalog dete u kratkom vremenskom razdoblju.Pokretanje "NENO Alarma" uključuje više koraka, a prvi je da nadležna jedinica MUP-a odgovorna za aktiviranje alarma šalje Meti e-poruku koja sadrži kratak opis slučaja i deteta.Meta takvu poruku može da primi u svako vreme na namensku e-mail adresu, a podaci se mogu ažurirati po potrebi.Upozorenje ostaje aktivno na Fejsbuku i Instagramu 24 časa ili dok se ne otkaže.U slučaju poništenja dojave, odnosno ako dete bude ranije nadjeno, nadležna jedinica MUP-a šalje Meti odgovarajuću e-poruku s kratkim opisom rezultata.Po završerku akcije o tome se obaveštavaju korisnici Fejsbuka i Instagrama, naveo je hrvatski ...
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U Hrvatskoj pokrenut NENO ALERT, sistem upozorenja za pomoć u pronalaženju nestale dece

Izvor: Blic, 30.Nov.2022

Hrvatska je 30. zemlja u kojoj je pokrenut NENO Alarm, odnosno uvođenje sistema upozorenja za nestalom decom posredstvom društvenih mreža "Fejsbuk" i "Instagram".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.