U Facebooku strahuju od industrijske špijunaže

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Mar.2019, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Facebooku strahuju od industrijske špijunaže

NEW YORK - Iako tvrde kako dosad nisu otkrili strane špijune u svojim redovima, u najvećoj društvenoj mreži svijeta aktivno se pripremaju za takav scenarij i imaju planove kako bi smanjili rizik ako nešto pođe po zlu.

U razgovoru za Business InsiderNick Lovrien, Facebookov šef osiguranja, rekao je kako štite svoje intelektualno vlasništvo na različite načine, u rasponu od zaklanjanja zaslona na računalima kako netko slučajno ne bi razotkrio tajne dok radi tijekom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << primjerice, putovanja zrakoplovom do brisanja sadržaja ispisanog na pločama tijekom poslovnih sastanaka.

Također su postavili i sigurnosne sustave osmišljene kako bi otkrili osobe koje pokušavaju doći do podataka i informacija kojima inače ne mogu i ne smiju pristupiti.

Rizik infiltracije inozemnih špijuna nije tek puka teorija. Primjerice, u zadnjih šest mjeseci dva su Appleova zaposlenika kineskog porijekla, zaposlena na projektu električnog automobila kojeg jabučari drže u strogoj tajnosti, optužena za krađu poslovnih tajni.

S druge strane, vlada Sjedinjenih Država optužila je kinesku tvrtku Huawei, navodno usko povezanu s kineskim vlastima, kako nudi bonuse zaposlenicima za krađu povjerljivih informacija iz drugih tvrtki.

Facebook nije iznimka među velikim tehnološkim tvrtkama, ali se od većine drugih razlikuje po tome što mora voditi računa o sigurnosti platforme i o sigurnosti svojih ureda i poslovnih prostora u kojima radi njihovih 80 tisuća zaposlenika i suradnika diljem svijeta, prenosi Tportal.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.