U Briselu napeto; Kurti optužio Srbiju, Vučić mu žestoko odgovorio

Izvor: B92, 19.Jul.2021, 15:31

U Briselu napeto; Kurti optužio Srbiju, Vučić mu žestoko odgovorio

Brisel -- Aljbin Kurti je u Briselu optužio Srbiju da je počinila tri genocida nad Albancima, saznaje B92.net. Predsednik Srbije imao je žestok odgovor.

Kurti tvrdi da se prvi genocid dogodio 1878. godine, a poslednji 1999. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić mu je žestoko odgovorio.

Inače, atmosfera na pregovorima je veoma napeta, a nova runda dijaloga nastavljena je i nakon provokacija i očekuje se da će se završiti do 17 časova.

Pratite nas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAPETO U BRISELU Kurti optužio Srbiju za TRI GENOCIDA nad Albancima od 1878. godine do danas

Izvor: Blic, 19.Jul.2021

I nova runda pregovora u Briselu "ustala" je danas na levu nogu. Kako prenose beogradski mediji, izbila je žučna rasprava jer je prištinski premijer Aljbin Kurti na početku sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem optužio Srbiju da je počinila tri genocida nad Albancima, od 1878. do...

Nastavak na Blic...

PREDSEDNIK SRBIJE OBRATIO SE GRAĐANIMA IZ BRISELA "Težak period pred Srbijom, samo moramo da se nadamo najboljem"

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2021

Kurti je optužio Srbiju da je počinila tri genocida na KiM. Prvi je po njemu bio 1878. godine, a poslednji 1999. Vučić je žestoko reagovao na ove tvrdnje...U Briselu tokom trilateralnog sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija uz prisustvo EU posrednika...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.