Tinejdžeri masovno napuštaju Facebook, a najviše vremena provode na YouTube-u

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 12.Avg.2022, 13:27

Tinejdžeri masovno napuštaju Facebook, a najviše vremena provode na YouTube-u

Poznato je da Facebook ima velikih problema s tinejdžerima koji su odavno počeli da napuštati tu platformu i svoje aktivnosti prebacuju na TikTok, Snapchat i Instagram ali tek je nedavno istraživanje pokazalo koliko malo mladih koriste Zuckerbergovu mrežu. Prema istraživanju Pew Research Centera koje je sprovedeno u SAD-u, ali čiji se rezultati verovatno mogu primeniti i na druga tržišta, samo 32 posto mladih starosti između >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << 13 i 17 godina koristi Facebook.

Radi poređenja, rezultati istog istraživanja sprovedenog 2015. pokazali su da je tada 71 posto tinejdžera koristilo Facebook. Ali tokom godina Facebook je postajao sve popularniji među starijim korisnicima te mnogi mladi više nisu hteli da koriste istu mrežu na kojoj su popularni i često izuzetno aktivni njihovi roditelji i rodbina. To jednostavno više nije bilo cool.

Facebook je s nekim opcijama, a pogotovo s uvođenjem kratkih videozapisa po uzoru na TikTok pokušao svoju mrežu ponovo da približi mladima ali izgleda da je kompanija bitku za mlade nepovratno izgubila.

Dok Facebook zaobilaze u širokom luku, među mladima je najpopularnija jedna druga platforma – YouTube. Čak 95 posto ispitanih koristi ovaj video servis, dok je 19 posto njih na YouTubeu “gotovo konstantno”. Druga najpopularnija platforma među mladima je TikTok koji koristi 67 posto tinejdžera, od čega 16 posto njih gotovo stalno pregleda videozapise i novitete na njemu. Na trećem mestu nalazi se Instagram (koristi ga 62 posto mladih, a 10 posto njih gotovo stalno), dok se na četvrtom mestu nalazi Snapchat s 59 posto. Nakon toga slede Twitch (20 posto), WhatsApp (17%), Reddit (14%), Twitter (10 %) i Tumblr (9 %) .

Više od trećine ispitanih tinejdžera priznalo je u ovom istraživanju da previše vremena provode na društvenim mrežama, pri čemu je 54 posto njih priznalo kako bi se teško odrekli društvenih mreža.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Tinejdžeri masovno napuštaju Facebook

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Avg.2022

Poznato je kako Facebook ima velikih problema s tinejdžerima koji su odavno počeli napuštati tu platformu i svoje aktivnosti prebacili na TikTok, Snapchat i Instagram, ali tek je nedavno istraživanje pokazalo koliko malo mladih koriste Zuckerbergovu mrežu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.