Teodosićev Virtus je poražen – Olimpija šampion Italije 30. put!

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 22:20

Teodosićev Virtus je poražen – Olimpija šampion Italije 30. put!

Košarkaši Olimpije iz Milana pobedili su Virtus Bolonju rezultatom 67:55 u sedmom meču finala "Palakanestra".

Milanska Olimpija je po 30. put u svojoj bogatoj istoriji postala šampion Italije.

Armani je u finalu "Palakanestra" savladao bolonjski Virtus posle sedam fantastičnih utakmica u kojoj niko nije ostvario pobedu na stranu.

Etore Mesina je ovom titulom jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji Itailje sa 6 osvojenih trofeja u nacionalnom šampionatu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa ga porede sa legendama kao što su Sandro Gamba, Ćezare Rubini, Den Piterson, Aleksandar Nikolić...

Što se ovog sedmog meča finala tiče, Olimpija je igrala sigurno i fokusirano od samog starta i rano stekli dvocifrenu prednost da bi imali 21:6 u finišu prve četvrtine.

Potom se Virtus vratio u igru i smanjio zaostatak na 9 poena na poluvremenu, da bismo gledali izuzetno neefikasnu treću četvrtinu i u poslednjoj je Armani samo posao završio do kraja i slavio sa 67:55 za rekordnu 30. titulu u Italiji.

Sa 16 poena je najefikasniji bio Điđi Datome, 11 je ubacio Bili Beron, a dvocifren je bio još Šejvon Šilds sa 10 poena. U redovima Virtusa, 13 poena je ubacio Tornike Toko Šengelija, a 10 Miloš Teodosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Armani slavi Šildsa: Novi ugovor

Izvor: B92, 23.Jun.2023

Šejvon Šilds, košarkaš Armanija, potpisao je novi ugovor sa ekipom...Ekipa Olimpije Milana osvojila je šampionsku titulu u "Palakanestru" po 30. put u svojoj istoriji...Tek što se finale završilo, objavljena je vest da je sjajni Šejvon Šilds dobio novi dvogodišnji ugovor...Ove godine povrede...

Nastavak na B92...

KAO I U SRBIJI, DOMAĆI TEREN PRESUDIO U ITALIJI: Teodosić i Virtus poraženi u sedmoj utakmici finala – Milano je šampion!

Izvor: HotSport.rs, 23.Jun.2023

Izuzetno zanimljiva serija u Italiji. Košarkaši Olimpije iz Milana trijumfovali su nad Virtusom iz Bolonje rezultatom 67:55 u sedmom meču finala italijanskog prvenstva. Milanska Olimpija je tako osvojila 30. šampionsku titulu u svojoj istoriji, a kao i u finalnoj seriji između Partizana i Crvene...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.