Tači objavio status na Fejsbuku, pa ga kosovski premijer ODMAH ŽESTOKO ISPROZIVAO (FOTO)

Izvor: BKTV News, 03.Sep.2017, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači objavio status na Fejsbuku, pa ga kosovski premijer ODMAH ŽESTOKO ISPROZIVAO (FOTO)

Sukobi sve češći.

Kosovski predsednik Hašim Tači zatražio je od vlade u Prištini da uputi finansijsku pomoć Teksasu za saniranje posledica uragana "Harvi". On je naveo da je to znak zahvalnosti zbog američke pomoći kosovskim Albancima 1999. godine.

Međutim, premijer Isa Mustafa je odmah zamerio Tačiju što je takav zahtev izneo preko - Fejsbuka.

Kako prenosi sajt Kossev, Tači u poruci na Fejsbuku "poziva i zahteva" da kosovska vlada izdvoji >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << najmanje 100.000 dolara pomoći, svestan, kako navodi, da je ta suma "simbolična" ali je, tvrdi on, u skladu sa "vekovnom tradicijom".

On, takođe, kaže da je, "zajedno s građanima Kosova, sa zabrinutošću i bolom", pratio situaciju u Hjustonu i da, iako Kosovo ima problem sa siromaštvom, "kosovski narod je solidaran i nikada neće zaboraviti pomoć američkog naroda za Kosovo tokom poslednjeg rata".

Isa Mustafa, u svom reagovanju, kaže da on kao premijer smatra da je "sudbina žrtava, kao i milion raseljenih u Hjustonu - bolna i ozbiljna" i da bi zato "pomoć moglo da pruži i Kosovo".

On je, međutim, dodao da "o ovom pitanju predsednik (Tači) ne bi trebalo da komunicira sa vladom preko Fejsbuka, već zvaničnim aktima, poštujući njenu legitimnost".

Guverner Teksasa Greg Abot procenio je štetu od uragana "Harvi" na između 150 i 180 milijadi dolara, prenele su svetske agencije.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.