TASS: Fejsbuk deblokirao srpski portal Vostok nakon negodovanja čitalaca

Izvor: Vostok.rs, 02.Apr.2020, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TASS: Fejsbuk deblokirao srpski portal Vostok nakon negodovanja čitalaca

Fejsbuk je deblokirao jedan od najpopularnijih portala u Srbiji, VOSTOK.RS, specijalizovan za objavljivanje sadržaja ruskog televizijskog kanala RT, nakon ogorčene reakcije publike portala na blokiranje resursa, a kojih ima oko 80.000 na ovoj društvenoj mreži. Ovo je u četvrtak saopštio za TASS glavni urednik portala, Vanja Savićević. Prema njegovim rečima, portal Vostok je bio blokiran nakon objavljivanja članaka o godišnjici NATO agresije. Pored toga, sa stranice je bilo uklonjeno preko 100 hiljada objava, što je redakcija objavljivala tokom 10 godina rada. "Naš domen vostok.rs je deblokiran na Fejsbuku nakon ogorčene reakcije naših čitalaca i kolega iz medija. Štaviše, na našu stranicu je vraćeno oko 100 hiljada objava koje su prethodno obrisane, a što je rezultat našeg rada tokom 10 godina. Hvala svima na podršci", rekao je Savićević. Stranica portala Vostok na Fejsbuku ima oko 80 hiljada pratilaca, sa publikom od preko 350 hiljada korisnika mesečno. Vostok se pozicionirao kao "prvi portal na srpskom jeziku sa vestima iz ruskih izvora bez posrednika" i specijalizovan je za prevođenje na srpski jezik i objavljivanje vesti vodećih ruskih agencija i kanala. Dnevno objavljuje od nekoliko desetina do nekoliko stotina vesti. Veći deo publikacija ovog resursa čine video snimci i vesti sa ruskog televizijskog kanala RT. U avgustu 2019. godine portal su napali nepoznati hakeri koji su tražili da se promeni uređivačka politika ili da se prestane sa radom. Savet NATO-a 2017. godine je portal "Vostok" uvrstio na spisak propagandnih resursa Kremlja u Srbiji, uprkos činjenici da je portal privatni srpski projekat. TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Zapad i u eri pandemije cenzuriše tekstove o NATO agresiji na SRJ"

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Apr.2020

MOSKVA - Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je nedavnu odluku Facebooka da blokira stranicu portala "Vostok" zbog objavljivanja članaka o godišnjici NATO agresije na SR Jugoslaviju rekavši da to predstavlja dokaz da se politička cenzura sprovodi ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.