Stiže još jedna; Građani upozoreni: Formiraju se olujne čestice FOTO

Izvor: B92, 12.Jul.2023, 14:26

Stiže još jedna; Građani upozoreni: Formiraju se olujne čestice FOTO

Jutros je Zagreb zahvatilo iznenadno grmljavinsko nevreme koje je došlo iz Slovenije. Ali, nakon te oluje, Slovenija je upozorena na još jednu.

Novo nevreme bi trebalo, kako se očekuje, Sloveniju da zahvati već danas, tokom poslepodneva.

Zapadni deo Slovenije u kratkom roku će zahvatiti nove jake oluje, a osim padavina očekuje se i jak vetar, javlja Fejsbuk stranica Stormchasers Slovenia. Objavljene su i fotografije na kojima se vidi dolazak novog fronta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dodaje se i da se Sloveniji novo nevreme približava iz pravca Italije.

Takođe, u poslepodnevnim satima će se u Austriji razviti jače olujne ćelije, ali se čini da one neće imati uticaj na vreme u Sloveniji.

Dežurni prognostičar Agencije za zaštitu okoline objašnjava da nije moguće predvideti koliki će biti intenzitet oluje.

“To su procesi koji nisu predvidljivi modelima proračuna tako da su predviđanja dosta nesigurna. Ponekad takve oluje oslabe i ni ne stignu do nas, a ponekad mogu i ojačati”, dodao je on, a prenosi Jutarnji list.

Neurje.si predviđa međutim, da će i sutra tokom dana početi da se razvijaju olujne ćelije koje bi mogle biti jače u središnjem delu zemljem zbog čega je slovenačka Agencija za okolinu izdala upozorenje za četvrtak.

Uz nevreme se očekuje da će reke u severnom delu Slovenije početi da rastu već ujutro, a tokom dana i u većem delu zemlje. Zbog toga postoji verovatnost bujičnih poplava, kao i izlivanja oborinskih voda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.