Srbija povela, pa izgubila od Amerike

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 18:23

Srbija povela, pa izgubila od Amerike

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Roterdamu od Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 3-1 u setovima (22:25, 25:19, 25:19, 25:21).

Amerikanci su do trijumfa u petom kolu ovogodišnje Lige nacija stigli posle preokreta.

Izabranici Igora Kolakovića zauzimaju deveto mesto sa skorom 2-3, dok je SAD drugi na tabeli sa učinkom 4-1, odmah iza Japana, koji ima maksimalan učinak.

Srbija je meč počela bez Aleksandra Atanasijevića, koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog povišene temperature morati da se vrati u Beograd, a zameniće ga Miloš Krsteski, libero Srbije.

Naša selekcija je jako dobro otvorila susret sa Amerikom, konstantno je bila u prednosti i zasluženo povela.

Ipak, rival je malo po malo uspostavljao kontrolu i kontinuitet dobre igre, koji nije prekinut praktično do kraja duela.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Tori Defalko sa 17 poena, a dvocifren učinak su imali Metju Anderson sa 16, Eron Rasel je dodao 15, a Džefri Džendrik 10.

Kod Srbije, najbolji je bio Dražen Luburić sa 19 poena, Petar Krsmanović je dodao 11, Marko Ivović sedam, a Pavle Perić pet poena.

Srbija u četvrtak igra protiv Nemačke, dok će se SAD dan ranije sastati sa Kinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMERIKANCI JAČI OD SRPSKIH ODBOJKAŠA Orlovi izgubili u petom kolu Lige nacija! Sledeći rival Nemačka! FOTO

Izvor: Pančevac-online.com, 20.Jun.2023

Odbojkaši Srbije poraženi su u Holandiji od selekcije Sjedinjenih Američkih Država sa 1:3 (25:22, 19:25, 19:25, 21:25), u meču petog kola Lige nacija. Najbolji kod Srbije bio je Dražen Luburić sa 14 poena, a pratili su ga Petar Krsmanović sa osam i Marko Ivović sa sedam poena. SAD su do pobede...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.