Slijedi izvještaj zbog komentara na Facebooku

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Maj.2015, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slijedi izvještaj zbog komentara na Facebooku

BANJALUKA - Policija iz Kotor Varoša, pod nadzorom nadležnog tužilaštva, uhapsila je lice čiji su inicijali S.M. /26/ iz ovog grada, koje je osumnjičeno da je 29. aprila na društvenoj mreži Facebook objavilo fotografiju i komentar izuzetno uvredljivog i provokativnog sadržaja.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović rekla je da je profil S.M. registrovan na Facebook mreži pod njegovim ličnim podacima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

"Na osnovu naredbe Osnovnog suda Kotor Varoš policija je izvršila pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni i izuzela određene predmete koji će biti vještačeni", precizirala je Markanovićeva.

Prema njenim riječima, nakon završene kriminalističke obrade i po instrukcijama postupajućeg tužioca Specijalnog tužilaštva Republike Srpske, S.M. je pušten na slobodu, a po kompletiranju predmeta protiv njega će biti dostavljen izvještaj.

"Sve dalje mjere i radnje u konkretnom predmetu preduzimaće se pod nadzorom i po instrukcijama Specijalnog tužilaštva Republike Srpske", precizirala je Markanovićeva.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Sanelu Menzilu iz Kotor Varoša.

Federalni mediji danas su javili da je Menzil privođen zbog komentara na "Facebooku" u vezi sa nedavnim terorističkim napadom u Zvorniku.

"Spavao sam u svojoj kući kada je policija uletjela i stavila mi lisice. Tek na pola puta prema stanici su mi natuknuli zbog čega me privode", kazao je S.M. za Klix.

On je priveden zbog komentara na Facebooku koji je sam uklonio pola sata nakon objavljivanja. U komentaru je kritikovao odluku da se u Federaciji BiH proglasi Dan žalosti zbog napada na policijsku stanicu u Zvorniku.

Sam je uklonio komentar nakon što je započela rasprava te drugi komentari koji su direktno odobravali napad na policijsku stanicu, piše Klix.

Policajac Dragan Đurić ubijen je u ponedjeljak, 27. aprila, uveče u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika.

Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao "Alahu ekber", likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.