Šimon Peres u poseti sedištu Fejsbuka

Izvor: RTS, 06.Mar.2012, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šimon Peres u poseti sedištu Fejsbuka

Izraelski predsednik Šimon Peres posetiće sedište Fejsbuka u Kaliforniji u SAD-u i namerava da otvori svoju ličnu stranicu na toj društvenoj mreži.

Predsednik Izraela Šimon Peres planira da poseti sedište Fejsbuka u Kaliforniji, u pokušaju da, kako je opisao, iskoristi iskustva društvenih mreža za prevazilaženje do sada nepremostivih razlika između >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svetskih vlada.

Peres će se sastati sa izvršnim direktorom Fejsbuka Markom Cukerbergom i otvoriti svoju ličnu stranicu, preko koje će sa njim moći da razgovaraju mladi Arapi iz zemalja koje sa Izraelom ne održavaju diplomatske odnose.

"Predsednik će ih pozvati da sa njim razgovaraju, da mu postavljaju pitanja i daju svoje predloge za napredak ka miru među pojedincima, a ne samo vladama", navodi se u saopštenju iz Peresovog kabineta.

Izraelski predsednik će, takođe, odgovarati na odabrana pitanja korisnika Fejsbuka, za vreme intervjua sa operativnom direktorkom te društvene mreže Šeril Sandberg, koji će se uživo prenositi na veb-sajtu kompanije.

Peres će tokom kalifornijske turneje razgovarati i sa koosnivačem Gugla Sergejem Brinom, u nadi da će uspostaviti jače veze između izraelske industrije visoke tehnologije i veoma uticajnog svetskog internet pretraživača.

Predsednik SAD Barak Obama bio je prvi šef neke države koji je 2010. posetio sedište Fejsbuka.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Peres posetio sedište Fejsbuka

Izvor: Blic, 07.Mar.2012, 00:55

Predsednik Izraela Šimon Peres posetio je danas sedište Fejsbuka u Kaliforniji, gde je sa osnivačem te društvene mreže Markom Cukerbergom pokrenuo predsedničku međunarodnu stranicu, preneli su izraelski mediji. ..Odgovarajući na pitanje o ulozi društvenih mreža u promovisanju mira na Bliskom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.