Šef Epla prozvao Fejsbuk: Kompanije ne treba da koriste kriptovalute da iskažu svoju moć

Izvor: B92, 05.Okt.2019, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef Epla prozvao Fejsbuk: Kompanije ne treba da koriste kriptovalute da iskažu svoju moć

Palo Alto -- Šef Epla Tim Kuk u nedavno objavljenom intervjuu osvrnuo se na Fejsbukove planove o izdavanju kriptovalute Libre i izneo svoje mišljenje o tome.

Istakao je da postoji granica do koje bi velike privatne kompanije trebale da iskazuju svoju moć i veruje da je upravo izdavanje vlastite kriptovalute ta granica.

"Zaista mislim da bi valute trebale da ostanu u rukama država. Nije mi ugodna pomisao da privatna grupa osniva suparničku valutu", rekao je u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Les Echos.

"Privatna kompanija ne bi trebala da koristi kriptovalutu za sticanje moći", dodao je Kuk.

Epl je, inače, do sada u svojim porukama isticao otvorenost prema kriptovalutama i njihovom dugoročnom potencijalu. No, nikada nije napravio nikakav korak prema primeni plaćanja kriptovalutama ili izdavanju svoje valute.

S druge strane, Fejsbuk je ranije ove godine prestavio svoj projekt Libra, ideju o izdavanju kriptovalute koja bi bila dostupna svim korisnicima Fejsbuka u svetu. Iako je Fejsbuk oko tog projekta okupio neke velike igrače, za sada zakonodavna tela nisu preterano sklona odobravanju Libre.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.