Svet

Subota, 05.10.2019.

16:08

Šef Epla prozvao Fejsbuk: Kompanije ne treba da koriste kriptovalute da iskažu svoju moć

Šef Epla Tim Kuk u nedavno objavljenom intervjuu osvrnuo se na Fejsbukove planove o izdavanju kriptovalute Libre i izneo svoje mišljenje o tome.

Izvor: Zimo, Blic

Šef Epla prozvao Fejsbuk: Kompanije ne treba da koriste kriptovalute da iskažu svoju moć
Tim Kuk FOTO: EPA, JIM LO SCALZO

Istakao je da postoji granica do koje bi velike privatne kompanije trebale da iskazuju svoju moć i veruje da je upravo izdavanje vlastite kriptovalute ta granica.

"Zaista mislim da bi valute trebale da ostanu u rukama država. Nije mi ugodna pomisao da privatna grupa osniva suparničku valutu", rekao je u intervjuu za Les Echos.

"Privatna kompanija ne bi trebala da koristi kriptovalutu za sticanje moći", dodao je Kuk.

Epl je, inače, do sada u svojim porukama isticao otvorenost prema kriptovalutama i njihovom dugoročnom potencijalu. No, nikada nije napravio nikakav korak prema primeni plaćanja kriptovalutama ili izdavanju svoje valute.

S druge strane, Fejsbuk je ranije ove godine prestavio svoj projekt Libra, ideju o izdavanju kriptovalute koja bi bila dostupna svim korisnicima Fejsbuka u svetu. Iako je Fejsbuk oko tog projekta okupio neke velike igrače, za sada zakonodavna tela nisu preterano sklona odobravanju Libre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

17 h

Podeli: