Šaljivo putovanje Evropom kroz performans niškog glumca

Izvor: JužneVesti.com, 13.Maj.2020, 13:57

Šaljivo putovanje Evropom kroz performans niškog glumca

Davorin i Krejzi: Krejzi fakts o Evropi, deo je programa obeležavanja Nedelje Evrope, a zbog epidemije biće emitovan onlajn, danas, 13. maja, na Fejsbuk stranici EU info kutka. Reč je o performansu niškog glumca Davorina Dinića i njegove lutke Krejzi, u kome će govoriti o interesantnim podacima o prošlosti i sadašnjosti Evrope i zemljama članicama EU, ali na šaljiv i zanimljiv način.

U toku je proslava 70 godina razvoja ideje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Evropske unije, a u nedostatku mogućnosti da se proslavi uživo, svi događaji su na mreži.

Glumac Pozorišta lutaka u Nišu Davorin Dinić i njegova lutka Krejzi su spremili performans kako bi publiku bliže upoznali sa Evropom. Kroz interesantne podatke o istoriji i sadašnjosti Evrope, kao i o zemljama članicama EU, Davorin i Krejzi nas na šaljiv i zanimljiv način vode na putovanje starim kontinentom. Sve što treba da znate o Evropi i mnogo toga što vam uopšte nije neophodno - navode u EU info kutku.

Početak performansa zakazan je za 20 sati, a može se pogledati na Fejsbuk stranici EU info kutka.

U istom terminu i na istom mestu, samo u petak 15. maja, zainteresovani će moći da pogledaju i poslušaju i onlajn dečiji koncert Vilenjačka radost pevanja. Pod dirigentskom palicom Milene Miljković, hor Vilenjaci iz Niša će, kažu u EU info kutku, priuštiti publici putovanje od Srbije, do Italije i Fancuske i "upoznati sa Mocartom i Bahom i u slavu Dana Evrope sve začiniti Betovenovom Odom radosti".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.