SRBIMA MASOVNO BLOKIRAJU PROFILE NA FB: Ako ste kačili ovo mogu da vam ukinu nalog

Izvor: Telegraf.rs, 17.Okt.2016, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIMA MASOVNO BLOKIRAJU PROFILE NA FB: Ako ste kačili ovo mogu da vam ukinu nalog

Facebook je prilično oštar i jasan kada je u pitanju kršenja pravila koriščenja koja je postavio, a koja se odnose na to šta korisnici smeju, a šta ne da objavljuju na svojim profilima. Upravo zbog toga je u poslednjih nekoliko dana u Srbiji došlo do masovnih blokiranja profila korisnika koji su čak i pre nekoliko godina objavili neku fotografiju, link ili video-snimak koji ova društvena mreža zabranjuje.

Objavljivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << postova koji sadrže sledeće stvari Facebook strogo zabranjuje:

- Govor mržnje

- Zakonom zabranjene stvari kao što su droga, oružje ili alkohol u zemljama u kojima je to zabranjeno

- Promovisanje kriminala, javne pretnje i terorističke aktivnosti

- Eksplicitne fotografije i video-snimci (golišave fotografije, krvave slike, fotografije zlostavljanja i slični video-snimci)

Ukoliko korisnik do sada nije kršio Facebook-ova pravila, ova društvena mreža će njegov profil blokirati privremeno, odnosno na period od 24 časa. Međutim, ako osoba nastavi da krši pravila i objavljuje zabranjene stvari, Facebook će nalog blokirati trajno.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.