ŠEŠELJ POSLE OPERACIJE: Ne vidi bela dana, izolacija mu ugrožava život

Izvor: Kurir, 11.Feb.2014, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠEŠELJ POSLE OPERACIJE: Ne vidi bela dana, izolacija mu ugrožava život

Šešelja ne izvode ni na vazduh, što se uz šetnju preporučuje nakon hemoterapije, rekao je Šarović i naveo da se prve komplikacije već vide - ponovo ima aritmiju, bolove u grudima, stomaku i glavi, što je direktna posledica izolacije i nehumanih uslova u kojima se taj haški pritvorenik nalazi

BEOGRAD - Zdravstveno stanje lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja pogoršava se zbog izolacije u koju je smešten nakon operacije, na osnovu odluke Haškog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tribunala, izjavio je danas funkcioner SRS Nemanja Šarović.

On je na konferenciji za novinare rekao da Šešelj zvanično nije obavšten o razlozima za izolaciju, i dodao da takva procedura nije uobičajena i opravdana, te da SRS sumnja da je pravi razlog za to da se njegovom likvidacijom ceo proces okončan bez izricanja presude usled nedostatka dokaza.

"Očigledno je da su razlozi za izolaciju Šešelja politički i duboko nehumani, kao i ceo postupak koji se protiv njega vodi u Hagu", rekao je Šarović i podsetio da je lider SRS uspešno operisan 18. decembra, kada mu je određeno i 12 ciklusa hemotrapije, koju je dobro podnosio.

"Dan pred izlazak iz gradske bolnice obavešten je da sedam dana mora biti u izolaciji u zatvorskoj bolnici, navodno zbog opasnosti koju predstavlja za druge robijaše", rekao je Šarović.Šarović je rekao da Tribunal do sada nikada nije obolele od raka smeštao u izolaciju, već su se svi, nakon hemoterapije, vraćali u ćelije i kontaktirali sa pritvorenicima i osobljem.Šarović je upozorio da izolacija nije prihvatljiva sa medicinskog stanovišta i da je štetna za zdravlje, da za cilj ima psihičko slamanje Šešelja i stvaranje još jedne u nizu stresnih situacija koje će za posledicu imati nove zdravstvene komplikacije.

Šešelja ne izvode ni na vazduh, što se uz šetnju preporučuje nakon hemoterapije, dodao je Šarović i naveo da se prve komplikacije već vide - Šešelj ponovo ima aritmiju, bolove u grudima, stomaku i glavi, što je direktna posledica izolacije i nehumanih uslova u kojima se taj haški pritvorenik nalazi.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NASTAVLJA SE OSIPANJE DS: Bivši predsednik RIK napustio Đilasa!

Izvor: Kurir, 11.Feb.2014

Grgić je kao razlog naveo da rukovodstvo Demokratske stranke ne uspeva da odgovori na izazove političkog trenutka..BEOGRAD - Bivši predsednik Republičke izborne komisije Predrag Grgić je napustio Demokratsku stranku i najavio da će političku karijeru nastaviti u partiji koju formira nekadašnji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.