SAHRANJEN BIVŠI EGIPATSKI PREDSEDNIK: Muslimansko bratstvo tvrdi da je njegova smrt na suđenju ubistvo

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2019, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAHRANJEN BIVŠI EGIPATSKI PREDSEDNIK: Muslimansko bratstvo tvrdi da je njegova smrt na suđenju ubistvo

Bivši egipatski predsednik Muhamed Mursi, koji je preminuo juče tokom suđenja, sahranjen je danas u Kairu, objavio je njegov sin Ahmed na svom Fejsbuk profilu.

Kako se navodi, Mursi je sahranjen pored ostalih važnih članova Muslimanskog bratstva. Sahrani su prisustvovali članovi porodica. Mursi je sahranjen u Kairu, pošto su vlasti odbile da odobre sahranu u njegovom rodnom mestu u provinciji Šarkija.

Mursi je preminuo juče od srčanog udara, nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se onesvestio tokom suđenja pod optužbom za špijunažu.

Pokret Muslimansko bratstvo saopštilo je sinoć da je smrt bivšeg predsednika Egipta i te islamističke organizacije Muhameda Mursija (67), zapravo "ubistvo" prvog demokratski izabranog predsednika zemlje.

Iz tog pokreta Egipćani su pozvani da se masovno okupe na sahrani Mursija.

Državne vlasti su takođe u okviru preduzetih mera pozvale oficire i policajce koji su bili na odmoru da se vrate na dužnost, a preduzete su i posebne mere predostrožnosti u državnim i privatnim ustanovama, crkvama i hotelima.

Takođe, odobren je i plan "C" kojim se omogućava pokretanje operacije protiv terorističkih struktura.

U saopštenju objavljenom na sajtu tog Pokreta, Bratstvo je pozvalo narod da se okuplja ispred ambasada Egipta širom sveta.

I have been informed that Egypt’s former President, Mohammed Morsi, has unexpectedly and suddenly passed away whilst in court today.

Full statement: https://t.co/H6dhqpRe55 pic.twitter.com/8B67IQhT3p

— Anwar Ibrahim (@anwaribrahim) June 17, 2019

Egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova proglasilo je alarmantnu situaciju u zemlji nakon smrti Mursija i angažovalo hiljade dodatnih pripadnika snaga bezbednosti nakon vesti o njegovoj smrti.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.