Ruski postovi stigli do 126 miliona korisnika Facebook-a u SAD

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 02.Nov.2017, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski postovi stigli do 126 miliona korisnika Facebook-a u SAD

VAŠINGTON – Kompanija Facebook saopštila je da je 126 miliona Amerikanaca videlo sadržaj koji su postavili operativci sa sedištem u Rusiji za poslednje dve godine

Ova kompanija navodi da je pre i posle predsedničkih izbora napravljeno oko 80.000 postova od kojih je većina imala društvene i političke poruke, prenosi BBC.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Facebook je cifre objavio uoči saslušanja u Senatu gde će zajedno sa kompanijama Twitter i Google izvestiti o navodnom ruskom uticaju na popularne sajtove.

Takođe, Facebook navodi da je pomenutih 80.000 postova objavljenih između juna 2015. i avgusta 2017. postavila jedan ruska kompanija povezana sa Kremljom.

Ove akcije su u suprotnosti sa misijom Facebook-a u cilju izgradnje zajednica i svega za šta se borimo. Odlučni smo da učinimo sve da se suprotstavimo toj novoj pretnji – napisala je generalna savetnica Facebook-a Kolin Streč, prenosi Rojters.

Istovremeno, kompanija Google je, prema pisanju „Vašington posta“, otkrila da su ruski trolovi postavili više od 1.000 video snimaka na 18 različitih kanala YouTube-a.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.