Rusija izdala poternicu za portparolom kompanije Meta

Izvor: B92, 26.Nov.2023, 15:13

Rusija izdala poternicu za portparolom kompanije Meta

Ruske vlasti izdale su poternicu za Endijem Stounom, portparolom platformi Facebook i Inastagram platformi kompanije Meta, ne precizirajući za šta terete Stouna, preneli su ruski mediji.

Agencija TASS navodi da je rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo krivičnu istragu protiv Stouna, ali nije obelodanilo detalje o istrazi, ni optužbe protiv Stouna, prenosi Rojters.

Glavne društvene platforme kompanije Meta – Facebook i Instagram, zabranjene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su u Rusiji ubrzo nakon izbijanja sukoba u Ukrajini u februaru prošle godine.

U martu 2022. godine ruski Istražni komitet je otvorio krivičnu istragu protiv "nezakonitih radnji zaposlenih u kompaniji Meta".

U istrazi se spominje i Stoun jer je, kako se navodi, prekršio "zabranu pozivanja na nasilje protiv ruske vojske na svojim platformama" i time podsticao ekstremističke, anti-ruske aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.