Tehnopolis

Nedelja, 26.11.2023.

14:10

Rusija izdala poternicu za portparolom kompanije Meta

Ruske vlasti izdale su poternicu za Endijem Stounom, portparolom platformi Facebook i Inastagram platformi kompanije Meta, ne precizirajući za šta terete Stouna, preneli su ruski mediji.

Izvor: Tanjug

Rusija izdala poternicu za portparolom kompanije Meta
Foto: rafapress / Shutterstock.com

Agencija TASS navodi da je rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo krivičnu istragu protiv Stouna, ali nije obelodanilo detalje o istrazi, ni optužbe protiv Stouna, prenosi Rojters.

Glavne društvene platforme kompanije Meta – Facebook i Instagram, zabranjene su u Rusiji ubrzo nakon izbijanja sukoba u Ukrajini u februaru prošle godine.

U martu 2022. godine ruski Istražni komitet je otvorio krivičnu istragu protiv "nezakonitih radnji zaposlenih u kompaniji Meta".

U istrazi se spominje i Stoun jer je, kako se navodi, prekršio "zabranu pozivanja na nasilje protiv ruske vojske na svojim platformama" i time podsticao ekstremističke, anti-ruske aktivnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: