Roditelji na Fejsbuku upozoravaju da muškarac u Niškoj Banji progoni decu, policija ih poziva da slučaj prijave

Izvor: JužneVesti.com, 26.Okt.2021, 15:42

Roditelji na Fejsbuku upozoravaju da muškarac u Niškoj Banji progoni decu, policija ih poziva da slučaj prijave

Zabrinuti roditelji upozorili su na društvenim mrežama da se u Niškoj Banji pojavio čovek koji je presretao decu svojim automobilom i nagovarao ih da uđu. Ova informacija došla je i do direktora OŠ “Ivan Goran Kovačević” Darka Milojkovića, koji kaže da ni njima, ni policiji ovaj slučaj nije prijavljen i da su saznanja o ovom događaju dobili preko Fejsbuk grupe. Ovo potvrdjuju i iz policije i kažu da su u Banji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pojačane kontrole, a građane pozivaju da ukoliko imaju neke informacije o ovom slučaju to prijave njima.

Vest da je nepoznati muškarac u samom centru Niške Banje presretao decu pojavila se na Fejsbuk grupi Mesto za roditelje u Nišu. U objavi se navodi da je u pitanju stariji čovek sa svetlo sivim automobilom, ćelav, krupnije građe, starosti oko 40 godina i da ga tako opisuju deca koju je pratio i nagovarao da uđu u auto.

Među decom je, kako navode u objavi, i devojčica koja je od straha pobegla kući .

Deca kažu da je pratio i drugove. Molim sve da obrate pažnju i da kažu deci da naravno ne prilaze nepoznatim kolima, a da zapamte registraciju - piše u objavi.

U objavi se dalje navodi, da se ova situacija ponavlja i da muškarac nije pogrešio, već su mu namere očigledne i ozbiljne, a roditelje pozivaju da razgovaraju sa decom.

Ovo upozorenje roditelja došlo je i do direktora Osnovne škole “Ivan Goran Kovačević”, gde je policija bila juče.

To je u nedelju krenulo da kruži Niškom Banjom, policija je bila juče, oni nemaju prijavu, ni mi nemamo nikakvu prijavu, niti potvrdu kao škola. Vidim da je juče bila policija i u civilu i u uniformi pojačana u Banji, kontrolisali u ono što je bilo u poruci - kaže direktor Milojković..

Kako kaže direktor škole, on je juče obišao sva odeljenja, ali ni tada nije bilo nikakvih prijava od strane đaka.

Da prijave nema, potvrđuju i iz policije, odakle kažu da su preduzete sve mere i radnje iz njihove nadležnosti i da su na vrlo ozbiljan i temeljan način pristupili proveri ovih navoda, do kojih su došli putem društvenih mreža.

Pozivamo građane da ukoliko imaju ovakva saznanja to odmah prijave policiji, a ne da objavljuju na društvenim mrežama i na taj način otežavaju rad policijskih službenika - poručuju iz policije.

Zbog ovih navoda, kažu, na području Niške Banje pojačane su policijske patrole, a ovom događaju je obavešteno i Osnovno javno Tužilaštvo u Nišu, po čijem nalogu policija radi na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

MISTERIOZNI MUŠKARAC PRATI DECU I ZOVE IH U AUTO: Meštani Niške Banje strahuju zbog OVIH poruka, POJAČANE PATROLE

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2021

Upozorenje o misterioznom muškarcu koji mami decu kod škole kruži od nedelje, a iz osnovne škole u Niškoj Banji kažu da je policija reagovala..Objava upozoravajućeg sadržaja, koja se ovih dana pojavila u Fejsbuk grupi "Mesto za roditelje iz Niša", uznemirila je građane Niške Banje. Naime,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.