RAĐAJU SE SRPSKA DECA NA KOSOVU! OSAM BEBA ZA SAMO JEDAN DAN: U porodilištu u Pasjanu oboren rekord po broju rođene dece

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 10:39

RAĐAJU SE SRPSKA DECA NA KOSOVU! OSAM BEBA ZA SAMO JEDAN DAN: U porodilištu u Pasjanu oboren rekord po broju rođene dece

Na svet je došlo pet devojcica i tri dečaka, a prinove i njihove majke se osećaju odlično.

U porodilištu u Pasjanu samo juče rođeno je čak osam beba.

- Radosne vesti iz Pasjana ovoga jutra. U toku jučerašnjeg dana, u našem porodilištu u Pasjanu rođeno je čak osam beba, što je pravi rekord - saopštio je jutros direktor Kancelarije za KiM Petar Petković na Fejsbuku.

Tim lekara predvodio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je ginekolog dr Ratko Perinić sa koleginicom dr Marinom Jovanović, tri bebe su na svet došle carskim rezom, a njih pet prirodnim putem, dodao je Petković, uz čestitke porodicama.

On je istakao i da će Kancelarija za KiM sve prinove nagraditi sa 10.000 dinara kao vid podrške prvim danima i pronatalitetnoj politici.

Dodao je da je od početka godine u tom porodilištu rodjeno 99 beba, dok je prošle godine za isti period na svet došlo 85 beba što govori da je pravi pravi "bejbi bum" i 14 mališana više u Kosovskom Pomoravlju.

- Renovirano porodilište u Pasjanu otvoreno je 2015. godine zahvaljujući staranju predsednika Aleksandra Vučića i od tada se svake godine tu rađa sve više beba - napisao je Petković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.