Prvo OGLAŠAVANJE medicinske sestre protiv koje je ćerka Laneta Gutovića iznela OPTUŽBE - Evo šta ONA ima da kaže

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 20:39

Prvo OGLAŠAVANJE medicinske sestre protiv koje je ćerka Laneta Gutovića iznela OPTUŽBE - Evo šta ONA ima da kaže

Konačno je progovorila.

Milica Gutović, najstarija ćerka pokojnog glumca Milana Laneta Gutovića, juče je na svom Fejsbuk profilu okačila potresnu video snimku u kojoj je optužila medicinsku sestru Vojnomedicinske akademije (VMA), pod imenom Mara Tešić, da je tokom boravka i lečenja njenog oca u toj zdravstvenoj ustanovi, a u vreme zabrane poseta zbog kovid epidemije, u avgustu 2021. godine, uvela u bolesničku sobu, gde je lečen Gutović, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dva nepoznata muškarca koji nisu u krvnom srodstvu sa njim, kao svedoke njegovog, navodnog, usmenog zaveštanja.

Sa druge strane, oglasila se i pomenuta medicinska sestra sa VMA, Mara Tešić,koja ovakve navode izričito demantuje, uz reči „da uopšte ne želi da komentariše“ objave na društvenim mrežama ćerke pokojnog glumca Milana Gutovića.

Povodom cele situacije, medicinska sestra je kratko rekla: "Ne želim da komentarišem. To su njihove porodične stvari, neka ih reše", izjavila je ona za Danas.

Na pitanje da li su tačne tvrdnje Milice Gutović da je tokom zabrane poseta zdravstvenim ustanovama, pa i tokom zabrane poseta na VMA, u periodu pandemije kovida omogućila dvema osobama da uđu u bolesničku sobu našeg poznatog glumca, ona kratko i odrično odgovara: „To nije tačno“.

Podsećamo, u videu koji je podelila na svom profilu jedne od društvenih mreža, Milica Gutović je rekla da želi da sa obožavaocima lika i dela njenog oca podeli istinu vezanu za njegove poslednje dane koje je proveo na intenzivnoj nezi na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu u jeku epidemije kovida, avgusta 2021. godine, kada su posete bolnicama bile zvanično i strogo zabranjene.

Kako je dodala, tog kobnog dana, 18. avgusta 2021. godine, „posle očajničkog pokušaja da dođem do njega (oca prim.aut.) ili da ga dobijem na mobilni telefon, odlučila sam da pozovem direktno bolnicu“.

„Sestra na intenzivnoj nezi, Mara Tešić, navodno zadužena da pazi na mog oca, rekla mi je da bolnica ne dozvoljava posete zbog kovida i da je tata u tako teškom stanju da je za mene bolje da ga ne vidim, citiram je. Uz to je prokomentarisala da prvi put čuje da Milan ima ćerke“, tvrdi Milica Gutović u video snimku.

Rekla je i da je ubrzo nakon njegove smrti, 25. avgusta 2021. godine, saznala da je te iste srede, 18. avgusta, oko 17.30 časova, medicinska sestra Mara Tešić u sobu njenog oca, na intenzivnu negu, uvela dva čoveka, koji nisu ni u kakvom krvnom srodstvu sa njenim ocem, i koji su postali svedoci njegovog navodnog usmenog zaveštanja.

„Treći svedok tog usmenog zaveštanja upravo je Mara Tešić, medicinska sestra. Tim lažnim usmenim zaveštanjem moj otac je navodno svoje dve ćerke Milicu i Nevenu i maloletnu unuku potpuno lišio nasleđa. Svi koji su dobro poznavali mog oca znaju da je to nemoguće“, tvrdi, između ostalog, ćerka poznatog glumca.

Prema njenim rečima, istog dana kada je navodno uzeto usmeno zaveštanje, Gutović je prebačen i na respirator, da bi 25. avgusta i preminuo. Milica Gutović je navela da je medicinska sestra Mara Tešić njenoj sestri Neveni i njoj onemogućila da poslednji put vide oca, a uvela je „lažne svedoke, lažnog usmenog zaveštanja“.

Tokom dana, Milica se ponovo oglasila na svom Fejsbuk nalogu, gde je dala dodatno objašnjenje:

- Time što branim svoja nasledna prava, ja ujedno branim i ugled oca kome inputiraju da je nehumano lišio svoje ćerke nasleđa. Na taj način ga predstavljaju u vrlo ružnom svetlu što uopšte ne odgovara istini. Moj otac je bio vrlo plemenit čovek. Odluka svakog novinara je da li će stati na stranu žrtve manipulacije ili prevaranata. Ja od svoje 20. godine živim vrlo samostalno, ali sam u redovnoj komunikaciji uvek bila sa svojim roditeljima. Kako sa mojom majkom tako i sa ocem. Podsećam još jednom da za sve što sam saopštila prijateljima postoje egzaktni dokumenti koji su podneti nadležnim organima - izjavila je Milica.

Kako su mediji potom objavili, Spasoje Gutović, jedan od dvojice sinova glumca Milana Gutovića, rekao je da je video objavu svoje sestre u vezi sa nasledstvom oca, ali nije želeo da daje svoj sud o tome niti da komentariše ništa u vezi sa čitavom situacijom.

- Video sam objavu, ali ne želim da komentarišem ništa vezano za tu temu. Hvala vam na razumevanju, kratko je rekao Spasoje za Večernje Novosti.

Srbija Danas/Danas
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Dao joj je kuću. Kakva, bre, dva čoveka?": Kum Milice Gutović progovorio o NASLEDSTVU: "Bio sam tu u Lanetovim poslednjim trenucima"

Izvor: Blic, 13.Mar.2024, 01:20

Milica Gutović, najstarija ćerka pokojnog glumca Milana Laneta Gutovića, šokirala je sve kada je na svom Fejsbuk profilu objavila snimak na kom tvrdi da je medicinska sestra pred smrt njenog oca uvela dvojicu muškaraca koji nisu bili u srodstvu sa Lanetom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.