Pronađeno 2 miliona ukradenih lozinki korisnika Facebook-a, Google-a, Twitter-a i drugih servisa

Izvor: Informacija.rs, 05.Dec.2013, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađeno 2 miliona ukradenih lozinki korisnika Facebook-a, Google-a, Twitter-a i drugih servisa

Stručnjaci firme Trustwave pronašli su server sa više od dva miliona korisničkih imena i lozinki za različite internet servise kao što su Facebook, Google, Yahoo, Twitter i drugi. Većina korisničkih imena i lozinki je za web sajtove (1,58 miliona), a zatim slede korisnička imena i lozinke za email naloge (320000), za FTP naloge (41000) i po 3000 korisničkih imena i lozinki za Secure Shell i Remote Desktop. Korisnička imena i lozinke za web sajtove uglavnom pripadaju korisnicima Facebook-a, Google-a, Yahoo-a, Twitter-a i LinekdIn-a.

Nastavak na Informacija.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hakeri kradu lozinke korisnika najvećih društvenih mreža

Izvor: Vostok.rs, 05.Dec.2013

05.12.2013. -..Stručnjaci kompanije Trastvejv koji se bave pitanjima informacione bezbednosti otkrili su na internetu arhivu sa lozinkama korisnika društvenih mreža i drugih popularnih internet servisa. U arhivi ima oko dva miliona lozinki Fejsbuka, Tvitera i Gugl pošte. Stručnjaci još ne mogu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.