Programeri WhatsApp-a napravili grešku zbog koje možete da zažalite

Izvor: NovaEnergija.net, 14.Jan.2018, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Programeri WhatsApp-a napravili grešku zbog koje možete da zažalite

Nakon sigurnosnih provera otkrivena je ogromna greška u WhatsApp-u koja dozvoljava da hakeri infiltriraju bilo koga u bilo koji privatni grupni čet na ovoj aplikaciji.
I pored pokušaja programera WhatsApp-a eksperti kažu da ovaj problem nije otklonjen i da se vrlo jednostavno bez dozvole admina grupe u svaku konverzaciju može ubaciti još ljudi, a da to niko ne primeti.
Iz Fejsbuka, u čijem je vlasništvu aplikacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << kažu da bag nije opasan jer svako u grupnom četu dobije obaveštenje čim im se pridruži neko novi, pa tako mogu odmah da reaguju.
Ovo je otkrila grupa eksperata na jednoj sigurnosnoj konferenciji u Cirihu. Kako kažu, čim se novi član ubaci u razgovor dobija mogućnost da čita samo nove poruke, ali ne i one koje su u grupi ranije razmenjivane. Oni predlažu korisnicima WhatsApp-a da se za sada drže klasičnog četovanja, jedan na jedan.
Izvor: Blic
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.