Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jan.2018, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pazite šta pišete: Zbog greške u WhatsAppu hakeri vide vaš chat

Nakon sigurnosnih provjera otkrivena je greška u WhatsAppu, zbog koje hakeri mogu da se infiltriraju u bilo koji privatni grupni chat na toj aplikaciji, javlja Wired.

Iako su programeri WhatsAppa pokušali da riješe taj problem, stručnjaci tvrde da on još nije uklonjen i da bez dozvole administratora grupe u svaku konverzaciju može da se ubaci još ljudi, a da to niko ne primijeti.

Facebook, u čijem je vlasništvu ova aplikacija, kažu da bag nije opasan jer svi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u grupnom chatu dobiju obavještenje kad im se pridruži neko nov, pa mogu odmah da reaguju.

Bag je otkriven na jednoj sigurnosnoj konferenciji u Cirihu.

Djelimična utjeha korisnicima jeste to što ubačeni novi članovi chata ne mogu da čitaju ranije poruke. Stručnjaci korisnicima savjetuju da, ako žele da budu potpuno bezbjedni, koriste samo komunikaciju "jedan na jedan".

(b92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.