Priveden jer je na Fejsbuku komentarisao napad u Zvorniku

Izvor: RTS, 01.Maj.2015, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden jer je na Fejsbuku komentarisao napad u Zvorniku

Zbog tekstova kojima je putem društvenih mreža komentarisao napad na policijsku stanicu u Zvorniku, u kojem je ubijen policajac Dragan Đurić, u Kotor-Varoši je uhapšen Sanel Menzil.
Kako su za portal Kliks potvrdili iz Stanice javne bezbednosti u Kotor-Varoši, Sanel Menzil je u međuvremenu pušten, a priveden je zbog komentara na Fejsbuku koji je, kako je rekao, uklonio pola sata nakojn objavljivanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Tanjug.

Menzila su juče oko 11 sati pre podne uhapsili u kući u kojoj živi, stavili mu lisice, a, prema njegovim rečima, tek na pola puta prema stanici nagovestili su mu zbog čega ga privode.
U komentaru je kritikovao odluku da se u Federaciji BiH proglasi Dan žalosti zbog napada na policijsku stanicu u Zvorniku. On je u istom komentaru osudio sam napad, ali je smatrao problematičnom činjenicu da 11. juli nije Dan žalosti i u RS.
Kaže, međutim, da je sam uklonio komentar nakon što je započela rasprava na tu temu, a zatim se pojavili i komentari koji su direktno odobravali napad na policijsku stanicu.
Prilikom hapšenja oduzeti su mu laptop i hard diskovi. Menzil kaže kako su ga prilikom ispitivanja pitali o da li je "pripadnik vehabijskog pokreta".
O tome da li će biti dalje procesuiran, odlučiće nadležno tužilaštvo.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen zbog komentara napada u Zvorniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2015

Zbog tekstova kojima je putem društvenih mreža komentarisao napad na policijsku stanicu u Zvorniku, u kojem je ubijen policajac Dragan Đurić, u Kotor-Varoši je uhapšen Sanel Menzil...Kako su za portal Klix.ba potvrdili iz Stanice javne bezbednosti u Kotor-Varoši, on je u međuvremenu pušten,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

PRIVEDEN PA PUŠTEN: Na fejsbuku komentarisao teroristički napad u Zvorniku

Izvor: Kurir, 01.Maj.2015

Sanel Menzil iz Kotor-Varoši uhapšen je, pa pušten iz policije u koju je priveden jer je preko društvene mreže kritikovao odluku da se u Federaciji BiH proglasi Dan žalosti zbog napada na policijsku stanicu u Zvorniku..SARAJEVO - Zbog tekstova kojima je putem društvenih mreža komentarisao napad...

Nastavak na Kurir...

Uhapšen jer je na Fejsbuku komentarisao teroristički napad u Zvorniku

Izvor: Blic, 01.Maj.2015

Zbog tekstova kojima je putem društvenih mreža komentarisao napad na policijsku stanicu u Zvorniku, u kojem je ubijen policajac Dragan Đurić, u Kotor-Varoši je uhapšen Sanel Menzil...Kako su za portal Klix.ba potvrdili iz Stanice javne bezbednosti u Kotor-Varoši, on je u medjuvremenu pušten,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.