Uhapšen jer je na Fejsbuku komentarisao teroristički napad u Zvorniku

Izvor: Radio 021, 01.Maj.2015, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen jer je na Fejsbuku komentarisao teroristički napad u Zvorniku

Zbog tekstova kojima je putem društvenih mreža komentarisao napad na policijsku stanicu u Zvorniku, u kojem je ubijen policajac Dragan Đurić, u Kotor-Varoši je uhapšen Sanel Menzil.

Kako su za portal Klix.ba potvrdili iz Stanice javne bezbednosti u Kotor-Varoši, on je u međuvremenu pušten, a priveden je zbog komentara na Fejsbuku koji je, kako je rekao, uklonio pola sata nakon objavljivanja.

Menzila su juče oko 11 sati pre podne uhapsili u kući u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << živi, stavili mu lisice, a prema njegovim rečima, tek na pola puta prema stanici nagovestili su mu zbog čega ga privode.

U komentaru je kritikovao odluku da se u Federaciji BiH proglasi Dan žalosti zbog napada na policijsku stanicu u Zvorniku. On je u istom komentaru osudio sam napad, ali je smatrao problematičnom činjenicu da 11. juli nije Dan žalosti i u RS.

Kaže, međutim, da je sam uklonio komentar nakon što je započela rasprava na tu temu, a zatim se pojavili i komentari koji su direktno odobravali napad na policijsku stanicu.

Prilikom hapšenja oduzeti su mu laptop i hard diskovi. Menzil kaže kako su ga prilikom ispitivanja pitali o da li je "pripadnik vehabijskog pokreta". O tome da li će biti dalje procesuiran, odlučiće nadležno tužilaštvo.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.