Izvor: RTS, 22.Okt.2021, 16:55

Priština proteruje dvojicu službenika ruske Kancelarije za vezu

Privremene institucije u Prištini proglasile su nepoželjnim dva zvaničnika ruske Kancelarije za vezu na Kosovu i Metohiji, zbog navodno "štetne aktivnosti po bezbednost i poredak".
Odluku o proglašenju "personama non grata" donelo je ministarstvo spoljnih poslova, a na zahtev predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani, saopštila je ona na svojoj Fejsbuk stranici.

Osmanijeva je navela da je njihova aktivnost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "narušila nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Kosova".
"Ove nedelje zatražila sam od potpredsednice vlade, takođe, ministarke spoljnih poslova i dijaspore Donike Gervala Švarc da proglasi 'personom non grata' dva službenika Kancelarije za vezu Ruske Federacije na Kosovu zbog njihove štetne aktivnosti, a koja je oštetila nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Kosova", navela je Osmani u saopštenju.
Navela je da su privremene institucije u Prištini "posvećene borbi protiv zloćudnog uticaja Ruske Federacije i njenih satelita u regionu, koji imaju za cilj da podriju lokalna i dostignuća SAD, NATO-a i EU".
"Iz tog razloga, nastavićemo da blisko sarađujemo sa našim američkim i evropskim saveznicima kako bismo sprečili pokušaj da Kosovo i naš region postanu plen destabilizujućih ambicija Ruske Federacije", navela je Osmanijeva.
Ne navodi se o kojim osobama je reč, niti je objavljen njihov identitet.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROTERUJU RUSKE DIPLOMATE Osmani: Dva zvaničnika proglašena personama non grata u Prištini

Izvor: Blic, 22.Okt.2021

Predsednica Kosova Vjosa Osmani kaže da su dva zvaničnika Kancelarije za vezu Ruske Federacije na Kosovu proglašena personama non grata zbog, kako je navela, njihove štetne aktivnosti “koje su narušile nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Republike Kosovo”.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.