Postoji naučno objašnjenje zašto uhodimo bivše

Izvor: B92, 25.Sep.2021, 20:37

Postoji naučno objašnjenje zašto "uhodimo" bivše

Studija sa Univerziteta Vestern Ontario otkrila je da čak 88 posto ljudi na Fejsbuku proverava svoje bivše.

S obzirom koliko raskidi mogu da budu bolni i teški, ovo nije veliko iznenađenje. Iako se možda osećamo čudno dok gledamo po profilu svog bivšeg dečka ili devojke, to je zapravo vrlo prirodno, kažu psiholozi.

"Čak i ako smo raskinuli vezu, želimo da verujemo da nas niko ne može da zameni. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Želimo potvrdu da smo dobra osoba, pa se nadamo da će druga strana bez nas biti tužna ili će malo da pati", objasnila psiholog Pamela Rutledž.

Ona je dodala da smo u tim situacijama "ne ugrožavamo nikog" i da smo samo "znatiželjni".

Dodala je da "ako ulažete mnogo vremena prateći nekoga na mrežama, verovatno biste trebali da procenite kako provodite svoje vreme. U tom trenutku, potpuno se radi o vama. Uopšte se ne radi o drugoj osobi".

Naglasila je da bi trebalo da povedemo računa koliko vremena provodimo na profilima bivših i da posle izvesnog vremena treba da nastavimo dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.