Posle ukaza, Pašinjan

Izvor: B92, 02.Avg.2021, 12:44

Posle ukaza, Pašinjan

Nikol Pašinjan je imenovan na položaj predsednika vlade Jermenije.

Do ove odluke je došlo nakon što ga je kao kanidata predložila njegova stranka Građanski ugovor, navodi se u današnjem ukazu predsednika Jermenije Armena Sarkisijana.

Stranka Građanskog ugovora koja ima apsolutnu većinu u parlamentu Jermenije ranije je predložila da vd premijera Nikol Pašinjan bude imenovan za predsednika vlade.

Danas su na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fejsbuku objavljene fotografije dokumenata koji sadrže odluku Pašanijanove stranke Građanski ugovor koja je pobedila na izborima održanim 20. juna ove godine i u novom parlamentarnom sazivu će imati 71 od ukupno 107 poslanika.

Predsedavajući i zamenik predsednika parlamenta, kao i čelni ljudi stalnih komisija biće izabrani na prvoj sednici, a najavljene su i promene strukture vlade, iako nije još poznato o kakvim je promenama reč.

Današnje zasedanje parlamenta počelo je skandalom, jer je opozicija zahtevala da se ispita legalnost odluke o pritvoru donete protiv dvojice opozicionih poslanika, nakon čega je određena pauza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikol Pašinijan i zvanično imenovan za premijera Jermenije

Izvor: N1 televizija, 02.Avg.2021

Nikol Pašinijan je zvanično imenovan za premijera Jermenije, posle pobede njegove partije na izborima u junu. Novoizabrani parlament prvi put se sastao, a partija Pašinijana, koji je do sada obavljao dužnost premijera, predložila ga je za predsednika vlade.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.