Poslanik Stoilković pitao Zaeva da li upreže Makedoniju u otvoreno neprijateljstvo sa Srbijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Dec.2018, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanik Stoilković pitao Zaeva da li upreže Makedoniju u otvoreno neprijateljstvo sa Srbijom

Predsednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoilković zatražio je danas od makedonskog premjera Zorana Zaeva da se izjasni da li zastupa i brani interese Makedonije ili velikoalbanskog šovinizma.

Stoilković je to napisao na svojoj Fejsbuk stranici povodom izjave vicepremiijera Kosova Envera Hodžaja da je u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovrao o osnivanju "pakta protiv Srbije".

"Na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << čijoj strani ste Vi godspodine Zaev i čije interese branite i zastupate, Republike Makedonije ili velikoalbanskog šovinizma? Da li zastupate regionalnu saradnju i stabilnost ili, po modelu fašističke prošlosti, uprežete Makedoniju u otvoreno neprijateljstvo sa srpskim narodom i Srbijom?", pitao je Stoilković.

On je istakao da Zaeva javno poziva da odgovori na pitanje u vezi njegove politike u odnosu na poziv Hodžaja da i Makedonija učestvuje u "paktu protiv Srbije", jer niko nije imao hrabrost da ga to pita.

Demokratska partija Srba u Makedoniji Ivana Stojilkovića jedna je od nacionalnih srpskih stranaka i deo je koalicije oko opozicione VMRO DPMNE "Za bolju Makedoniju".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.