Portret Branka Miljkovića na licitaciji Lokalne fondacije Niš

Izvor: JužneVesti.com, 27.Feb.2024, 14:51

Portret Branka Miljkovića na licitaciji Lokalne fondacije Niš

Portret sa likom Branka Miljkovića, Princa poezije rođenog u Nišu, autora Miodraga Daje Anđelkovića biće na novoj licitaciji Lokalne fondacije Niš na Fejsbuku. Licitacija je otvorena do 4. marta u 17 sati, a početna cena je 5.000 dinara.

U godini kada se obeležava 90 godina od rođenja jednog od najistaknutijih srpskih pesnika druge polovine 20. veka Lokalna fondacija Niš, za poštovaoce dela Branka Miljkovića, nudi umetničko delo poznatog umetnika Miodraga >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Daje Anđelkovića čija je porodica donirala sliku.

Anđelković je bio istaknuti akademski slikar i dobitnik mnogobrojnih nagrada za svoje umetničko stvaralaštvo. Bavio se slikarstvom kroz uljane slike, akvarele i kolaže, ali i grafikom, esejistikom i likovnom kritikom. Izlagao je u mnogobrojnim zemljama širom Evrope, kao i u Aziji. Izlagao je na samostalnim, kao i na više od 200 kolektivnih izložbi u Srbiji. Bio je član Udruženja likovnih umetnika Srbije, Društva srpskih umetnika “Lada” i Grupe A, kao i dugogodišnji saradnik Narodnih novina, gde je objavljivao prikaze izložbi i feljtone. Do penzionisanja je radio u Zavodu za zaštitu spomenika kulture u Nišu kao muzejski savetnik konzervator. Preminuo je 2021. godine - piše u saopštenju.

Umetničko delo je uramljeno, dimenzija 40×35cm.

Licitacija je otvorena do ponedeljka, 4. marta u 17 sati.

Početna cena je 5.000 dinara, a ponude se daju isključivo u komentarima objave na Fejsbuk stranici Lokalne fondacije Niš.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.