Ponovo oboren sajt Peščanika

Izvor: Politika, 07.Jun.2014, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo oboren sajt Peščanika

BEOGRAD – Sajt portala „Peščanik” danas je ponovo oboren, objavljeno je na njegovom Fejsbuk nalogu.

Na sajtu je prethodno objavljen tekst „Rektor Mića, Baron Minhauzen, ili kako je ministrov mentor zagubio doktorat” koji pod znak pitanja stavlja postojanje doktorata vlasnika i rektora Univerziteta Megatrend Miće Jovanovića.

U tekstu se podseća na Jovanovićevu zvaničnu biografiju, prema kojoj je on doktorirao na „Londonskom univerzitetu” 1983. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << a osam godina kasnije i na Univerzitetu u Mariboru.

Autori teksta, Marko Milanović i Miljana Radivojević, međutim, navode da je istraživanjem utvrđeno da Londonski univerzitet predstavlja federaciju drugih univerziteta te da na njemu nije moguće doktorirati.

Dr Marko Milanović je vanredni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Notingemu. Dr Miljana Radivojević je postdoktorand na Institutu za arheologiju univerzitetskog koledža London.

Osim toga, utvrđeno je da se doktorat Miće Jovanovića ne nalazi ni u jednom od dostupnih kataloga ili nekoj od baza podataka za doktorske disertacije u Velikoj Britaniji.

Autori teksta kontaktirali su profesora Stivena Vuda sa Londonske škole za ekonomiju i upitali ga da li je bio Jovanovićev mentor, kao što je navedeno u biografiji rektora Megatrenda, ranije objavljenoj u listu Pres s.

„Ja nisam bio mentor Mići Jovanoviću kao doktorskom kandidatu na LSE. On nikad nije bio registrovan kao student na LSE”, odgovorio je Vud.

Govoreći o današnjem obaranju portala Peščanik, njegova urednica Svetlana Lukić je u izjavi agenciji Beta navela da se radi o masivnom napadu na taj portal i da se trenutno čeka izveštaj vebmastera o tome.

Ona je podsetila da je portal Pešcanik na isti način bio oboren prošlog vikenda nakon što je objavio tekst kojim se ukazuje na ozbiljne indicije da je deo doktorata ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića plagijat.

MUP je sproveo istragu ali još nisu objavljeni rezultati.

Beta

objavljeno: 07/06/2014
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovo bio oboren sajt Peščanika

Izvor: B92, 07.Jun.2014

Beograd -- Sajt portala "Pešcanik" danas je ponovo bio oboren, objavljeno je na njegovom Fejsbuk nalogu. Na sajtu je prethodno objavljen tekst o doktoratu Miće Jovanovića...Tekst "Rektor Mića, Baron Minhauzen, ili kako je ministrov mentor zagubio doktorat" koji pod znak pitanja stavlja postojanje...

Nastavak na B92...

Ponovo oboren sajt Peščanika

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Jun.2014

BEOGRAD - Na sajtu je prethodno objavljen tekst "Rektor Mića, Baron Minhauzen, ili kako je ministrov mentor zagubio doktorat" koji pod znak pitanja stavlja postojanje doktorata vlasnika i rektora Univerziteta Megatrend Miće Jovanovića.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.