Pacoli srećan zbog Morine

Izvor: RTS, 14.Avg.2019, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli srećan zbog Morine

Vršilac dužnosti kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžet Pacoli izrazio je zadovoljstvo zbog oslobađanja bivšeg pripadnika tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Tomora Morine.
Pacoli je u postu na Fejsbuku zahvalio vlastima u Severne Makedonije na saradnji, prenosi Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << onlajn.
"Srećan sam što su sudovi u Severnoj Makedoniji doneli presudu da puste Morinu i odbiju srpski zahtev za izručenjem. Zahvalan sam vlastima Severne Makedonije na principijelnoj odluci po ovom pitanju i saradnji koju smo imali na rešavanju ovog slučaja", poručio je Pacoli.
Osnovni krivični sud u Skoplju ukinuo je pritvor Tomoru Morini i potvrdio odluku prvostepenog suda da uslovi za njegovo izručenje Srbiji nisu ispunjeni.
Morina je optužen za zločine protiv čovečnosti na KiM u periodu od 1998. do 1999. godine. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srećan sam što su presudili da puste Morinu"

Izvor: B92, 14.Avg.2019

Bedžet Pacoli izrazio je zadovoljstvo zbog oslobađanja bivšeg pripadnika OVK Tomora Morina...Pacoli je u postu na Fejsbuku zahvalio vlastima u Severne Makedonije na saradnji..."Srećan sam što su sudovi u Severnoj Makedoniji doneli presudu da puste Morinu i odbiju srpski zahtev za izručenjem. Zahvalan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.