Pacoli: Nameti odgovor na ponašanje Srbije

Izvor: RTS, 06.Nov.2018, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli: Nameti odgovor na ponašanje Srbije

Zamenik kosovskog premijera i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli kaže da je "uspostavljanjem uvoznih mera" počela primena "proporcionalnog pristupa" u odnosu prema Srbiji čime će ona, kako ističe, "shvatiti da će za svako negativno ponašanje prema Kosovu i pretnje prvo ona da plaća".
"Već neko vreme stalno izveštavam evropske institucije o skandaloznom ponašanju Srbije i njenih institucija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << protiv ljudskih sloboda i ekonomskih sloboda građana Kosova", napisao je Bedžet Pacoli na Fejsbuku.

Kako prenosi RTK, Pacoli je rekao da je odluka o dodatnom nametu znak da je "došao kraj strpljenju Prištine", te da će sada "Srbija shvatiti da za svako njeno negativno ponašanje, štetno i preteće prema Kosovu, postoji cena koju će da plaća".
Ta praksa će, kako kaže, važiti za trgovinu, ekonomiju, za pravosuđe, za bezbednost, spoljnu politiku i diplomatiju.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.