Otac se izvinio zbog sina, mladić zbog posta izašao iz HDZ

Izvor: B92, 08.Jan.2019, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac se izvinio zbog sina, mladić zbog posta izašao iz HDZ

Zagreb -- Poslanik u hrvatskom Saboru iz HDZ-a Josip Đakić osudio objavu svog sina Ivana na Fejsbuku i izvinio se.

Ivan Đakić (22), koji je u ponedeljak, na pravoslavni Božić, na svom Fejsbuku objavio fotografiju ustaštva sa odrubljenom glavom srpskog vojnika sa šajkačom na glavi, uz komentar "Svim 'prijateljima' srbićima sretan božić". Taj post izazvao je dosta negativnih komentara, a Ivan se jutros iščlanio iz HDZ-a, prenosi Hina.

Njegov otac Josip >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ocenio je da to što se iščlanio smatra priznanjem velike greške i shvatanjem "težine nemilog čina".

"Povodom sramne i uvredljive objave slike i teksta na privatnom Fejsbuk profilu člana HDZ-a i mog sina Ivana Đakića, izjavljujem da najoštrije osuđujem svako takvo delovanje bilo kojeg člana HDZ-a, pa i mog sina i izvinjavam se i izražavam žaljenje zbog nemilog događaja i nepromišljenog postupka ovog mladog čoveka, koji nije vaspitan da mrzi ili širi govor mržnje", piše u izjavi Đakića starijeg.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.