Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2016, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnivač pokreta Pegida osuđen zbog vređanja izbeglica

Osnivač nemačkog kontroverznog desničarskog pokreta Pegida Luc Bahman osuđen je na kaznu od 9.600 evra zbog vređanja izbeglica, preneli su danas nemački mediji.

Bahman (43), koji je već osuđivan zbog pljačke, nasilja i posedovanja kokaina, proglašen je krivim zbog podsticanja mržnje na Fejsbuku 2014. godine kada je "ratne izbeglice" okarakterisao kao "stoku i ološ".Sud u Drezdenu je u svom obrazloženju presude naveo da takve uvrede na društvenim mrežama "nikako >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ne mogu da predstavljaju slobodu izražavanja".

Patriotski Evropljani protiv islamizacije Zapada (Pegida) osnovan je u oktobru 2014. u Drezdenu, na siromašnom istoku Nemačke.

Pegida tvrdi da nije rasistička, niti ksenofobična grupa, ali zahteva ograničavanje doseljavanja stranaca u Nemačku, posebno muslimana.

Ona u manifestu navodi da se protivi ekstremizmu i da se zalaže za zaštitu "nemačke judeo-hrišćanske kulture".
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.