Opada upotreba Facebook-a za deljenje vesti

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 05.Okt.2018, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opada upotreba Facebook-a za deljenje vesti

Upotreba Facebook-a za deljenje vesti opada zbog toga što su korisnici svesni da se na toj društvenoj mreži širi jako puno dezinformacija.

Za pad upotrebe te mreže za vesti u novom izveštaju Reuters-ovog instituta za studije novinarstva navodi se još razloga, poput gubitka privatnosti i straha od kritika zbog iznesenih stavova.

Izdavači zapravo imaju korist od opadanja korišćenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Facebook-a, navodi izveštaj, budući da korisnici sve češće koriste aplikacije za privatne poruke kako bi širili vesti, poput Whatsapp-a i Messenger-a.

Korisnici otkriju vest na platformi, ali najčešće naprave screenshot i pošalju preko aplikacije za slanje poruka kako bi raspravljali u manjim grupama – što je novo i drugačije ponašanje“, rekao je Nic Newman, istraživač iz Reuters instituta.

Učesnici istraživanja su rekli da im deljenje i raspravljanje u manjim, zatvorenim, grupama omogućava sigurniji razgovor.

Newman smatra da je Facebook na ispitu – da li će pokušati da napravi iskorak u angažmanu korisnika ili ne.

Izvor: media.ba

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.