Ona da vozi traktor, on da otvara kapije! Jelena (27) iz Pirota nakon razvoda postala opasna poljoprivrednica

Izvor: Luftika.rs, 10.Avg.2022, 13:18

Ona da vozi traktor, on da otvara kapije! Jelena (27) iz Pirota nakon razvoda postala opasna poljoprivrednica

Za Jelenu Zlatanov (27) iz Pirota kažu da je prava žena zmaj. Nakon što se razvela, uzela je život u svoje ruke, posvetila se dvogodišnjem sinu i roditeljskom gazdinstvu, piše Telegraf.
„Čisto da se zna ko vozi traktor, a ko otvara kapije“ kaže nasmejana Jelena na šaljivom snimku, dok sedi za volanom velike mašine. Dok ona vozi, u pozadini se vidi muškarac koji, zaista, otvara kapije.
Foto: Facebook / Jelena Zlatanov – Moji otac i majka imaju poljoprivredno gazdinstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << u predgrađu Pirota. Znala sam da im je teško, da jedva sastavljaju kraj s krajem i rešila sam da pomognem i njima i sebi. Tako sam posle razvoda postala poljoprivrednica – priča Jelena i dodaje da nije htela da radi prekovremeno kod privatnika za minimalac i da pritom nema vremena da se posveti sinu.
Prijalo joj je, kaže, da se skloni od ljudi „koji stalno nešto zapitkuju i pametuju i da se posveti životinjama sa kojima je sve lakše“. Radni dan joj počinje u sedam ujutru.
– Imamo sedam krava i oko pedeset ovaca. Ujutru ih napojim i nahranim, a fizički je najteže kad treba da se čisti. Dok natovariš i istovariš kolica, baš se namučiš, ali, ako mene pitate, opet je bolje nego rad sa ljudima – priča Jelena.
Foto: Facebook / Jelena Zlatanov Njen otac više radi na polju, gde je zadužen za seno, pšenicu, kukuruz, a majka i ona brinu o životinjama. Ipak, ističe Jelena, država treba da povede više računa o poljoprivrednicima, jer i uz sav težak rad, novca bude tek toliko da se preživi.
– Đubrivo je poskupelo, sve je skuplje, a cena mleka recimo ostaje ista ili se povećava za dinar, dva. Jedan džak đubriva sada košta oko 3.000 dinara. Sklapamo kraj s krajem, ali meni je zbog deteta ovako bolje, jer ima mamu koja je tu i može da mu se posveti, što radom kod privatnika ne bih uspevala baš toliko – zaključuje ova Piroćanka.
Poljoprivreda će zato, kaže, ostati njen poziv i u budućnosti.
Izvor: Telegraf
Tamara (30) ima petoro dece, bavi se poljoprivredom, marketingom, bloguje i stiže baš sve

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.