Odlično izgleda za svoje godine: Najstariji vombat na svetu proslavio 29. rođendan

Izvor: Blic, 28.Avg.2014, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlično izgleda za svoje godine: Najstariji vombat na svetu proslavio 29. rođendan

Ovo je Patrik, najveći i najstariji vombat na svetu, koji je upravo proslavio 29. rođendan i preko noći postao zvezda društvenih medija. Za samo 24 sata, priča posvećena njegovom rođendanu lajkovana je na Fejsbuku 200.000 puta, podeljena 35.000 puta i komentarisana 9.000 puta.

Veruje se da je 29-godišnji torbar, težak 38 kilograma, najstariji vombat koji živi u zatočeništvu na svetu. U divljini, obično žive najduže pet godina, a u zatočeništvu najduže 20.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Umiljatu životinju, koja je napuštena kao beba, odgajili su vlasnici Parka divljih životinja u Balaratu (u australijskoj državi Viktoriji).

Dok je bio mlađi, Patrik je pozdravljao posetioce parka iz baštenskih kolica, ali sada uglavnom provodi vreme u ograđenom prostoru.

Vlasnici su nekoliko puta pokušavali da vrate Patrika u divljinu, ali on nije bio u stanju da se odbrani od drugih vombata.

“Oduvek smo znali da je Patrik poseban, ali smo ipak zadivljeni obiljem pozitivnih reakcija na društvenim medijima. Otkako je ‘Tourism Australia’ postovao priču o Patriku, stekao je više od 4.500 pratilaca”, kaže Loren Riks, menadžer društvenih medija.

Povodom činjenice da Patrik nikada nije imao devojku i da nema dece, korisnici “Fejsbuka” su komentarisali da je možda upravo to tajna njegove dugovečnosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.