Izvor: RTS, 06.Mar.2021, 14:07

Obijen Hram Svetog Spasa u Šibeniku

U noći izmeću petka i subote nepoznati počinilac provalio je u Hram Svetog Spasa u Šibeniku, saopšteno je iz Eparhije dalmatinske.
Kako se navodi u objavi na Fejsbuk stranici Eparhije dalmatinske, tom prilikom razvaljena su ulazna vrata i sve ostale brave u crkvi, a crkveni inventar razbacan, te je pričinjena veća materijalna šteta.

Navodi se da je šibenska policija izašla na uviđaj i da je istraga u toku 
"Ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << incident izazvao je tugu i žaljenje Šibenčana, kako pravoslavne, tako i onih katoličke veroispovesti koji neretko posećuju ovaj sveti hram radi razgovora i molitve", naveli su iz Eparhije dalmatinske.
Potpredsednik vlade Hrvatske Boris Milošević objavio je na Fejsbuku da očekuje da će počinilac biti pronađen.
"Volim ovaj hram, njegovu ulicu i malo groblje koje ga okružuje u centru grada i zato sam tužan zbog provale. U njega sam išao kao dijete i on je dio identiteta Šibenika. Očekujem da će počinitelj biti pronađen", stoji u Miloševićevoj objavi.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Incident

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pravoslavna crkva u Šibeniku obijena i pokradena

Izvor: Danas, 06.Mar.2021

Nepoznat počinilac provalio je prošle noći, razvalivši ulazna vrata, u Hram Svetog Spasenja u Šibeniku na pravoslavnom groblju, ukrao oko 100 kuna dobrotvornih priloga i razbacao inventar, prenela je danas hrvatska agencija Hina.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.