Provaljeno u pravoslavnu crkvu u Šibeniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2021, 13:25

Provaljeno u pravoslavnu crkvu u Šibeniku

Protekle noći provaljeno je u pravoslavni hram u Šibeniku i pričinjena veća materijalna šteta, objavila je eparhija dalmatinska na svom Fejsbuk profilu.

Kako je navedeno, razvaljena su ulazna vrata i sve ostale brave u crkvi.

U objavi se kaže da je po pozivu sveštenstva šibenska policija izašla na uviđaj, a istraga je u toku.

"Ovaj incident izazvao je tugu i žaljenje Šibenčana, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravoslavne, tako i onih katoličke veroispovesti koji neretko posećuju ovaj sveti hram radi razgovora i molitve", stoji u objavi.

Potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević izrazio je očekivanje da će počinitelj biti pronađen.

"Volim ovaj hram, njegovu ulicu i malo groblje koje ga okružuje u centru grada i zato sam tužan zbog provale. U njega sam išao kao dete i on je deo identiteta Šibenika", napisao je Milošević na Fejsbuku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OSKRNAVLJENA PRAVOSLAVNA CRKVA U ŠIBENIKU: Ikone razbacane po podu, razvaljena vrata Hrama Svetog spasa! (FOTO)

Izvor: Kurir, 06.Mar.2021

U noći između petka i subote provaljeno je u pravoslavni hram u Šibeniku, objavila je eparhija dalmatinska na svom Facebooku.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.