Izvor: Nezavisne Novine, 19.Avg.2016, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVK sprema bombaški napad na Kosovu? (FOTO)

Na Fejsbuk stranici "Mujë Krasniqi Legjend E Popullit Shqiptar" uz fotografije maskiranih i naoružanih muškaraca u paravojnim uniformama OVK najavljen je bombaški napad u selu Dobra Voda na Kosovu, prenosi Informer.

U opisu slike se navodi da je riječ o pripadnicima specijalne jedinice 113. brigade OVK iz Drenice.

"Objavićemo imena svih aktivnih pripadnika ove specijalne jedinice OVK iz Drenice. Tu će >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << početi prvi udarac. Očekujte bombu 21. avgusta kada će imena biti objavljena", stoji u statusu koji je lajkovalo preko šesnaest hiljada ljudi.

Kako Informer.rs dalje navodi, prenoseći riječi neimenovanog izvora bliskog Kosovskoj policiji, fotografije su nastale tokom treninga u selu Obrinje.

"Taj predio je idealan za kampove i treninge. To ljudi u kojima još uvijek žive ideje OVK odlično znaju i veoma često idu tamo i obavljaju treninge. Nekoliko puta smo ih tu zaticali ali tada nisu bili maskirani i nisu imali oružje kod sebe tako da nismo imali osnova da podnosimo prijave", kaže izvor srbijanskog portala.

Administrator fejsbuk stranice, navodi da je OVK aktivan u svim selima u Drenici.

"Prva imena koja ćemo objaviti su iz mjesne zajednice Dobra Voda, gdje je rođen naš komandant Muje Krasnići. Upravo tu će početi prvi udarac. Sela koja su u okviru mjesne zajednice Drenica su: Dobra Voda, Čabič, Zabrđe, Riđevo, Glareva, Dobri do, Štarica, Sićevo i Jašanica", piše na fejsbuk stranici koja obiluje fotografijama naoružanih terorista koji nose uniforme OVK.

Prije četiri mjeseca objavljen je proglas grupe Albanske nacionalne armije koji je pročitan tokom njihovog treninga u južnoj Mitrovici. Dopisom su pozvali "svoje borce da se udruže i nastave rad na zaštiti nacionalnih interesa. ANA je tada tvrdila da se njihovi pripadnici nalaze u Preševskoj dolini, Albaniji, Makedoniji i na Kosovu.

Jedan od osnivača OVK Muje Krasnići, po kojem je pomenuta Fejsbuk stranica dobila ime, jugoslovenske snage likvidirale su tokom 1998. godine kada je pokušavao da prikrijumčari oružje na Kosovo. Fejsbuk stranica je u međuvremenu ugašena.

(Informer.rs)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.