Novi naziv zagrebačkog spomenika Franji Tuđmanu na Gugl mapama do suza nasmejao Balkan

Izvor: Luftika.rs, 04.Okt.2022, 15:28

Novi naziv zagrebačkog spomenika Franji Tuđmanu na Gugl mapama do suza nasmejao Balkan

Zagrebački Spomenik prvom hrvatskom predsedniku, Franji Tuđmanu, na Guglu ima novo ime.
Naime, na Gugl mapama sada ga možete naći kao Spomenik dr. Franji Ljetnom Tuđmanu, piše Večernji list.
Foto: Screenshot Google maps To je referenca na popularnu Fejsbuk stranicu Ljetni Tuđman, na kojoj se objavljuju fotografije tog hrvatskog predsednika u raznim izdanjima.
Međutim, mnogi se pitaju kako je moguće menjati ime spomenika na Gugl mapama. Gugl, naime, u sklopu projekta >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << skuplja podatke za svoje mape, a pritom poziva sve korisnika da budu lokalni vodiči. Time žele da podstaknu ljude da imenuju lokacije u svom gradu i daju recenzije, kako bi im mape bile što ažurnije. Oni koji odluče da učestvuju u tome, mogu da upisuju razne lokacije, restorane, prodavnice, objavljuju fotografije i odgovaraju na postavljena pitanja.
Foto: Screenshot Google maps Sa svakim učestvovanjem korisniku raste rejting, a kako je rejting veći, mogu se menjati informacije. Neko očigledno to može da radi za Spomenik dr. Franji Tuđmanu pa mu često menja ime.
Izvor: Večernji list
Svet šokiran fotkom koju je Google Maps snimio u Splitu (FOTO)

Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.